Na vrh strani

Naše diskretne obljube

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Spletno trgovino Diskretno.com upravlja podjetje Trgovina in video storitve, Boris Korošec, s.p., Celje. Več o našem podjetju si lahko preberete tukaj. Spletna trgovina Diskretno.com nudi v svojem spletnem prodajnem programu izdelke z erotičnim značajem: erotične video filme, erotične pripomočke, erotično perilo, šaljive erotične izdelke, erotične kreme, kondome in podobno. Zaradi eksplicitne erotične vsebine je nakupovanje v naši spletni trgovini dovoljeno samo polnoletnim osebam! Če ste mladoletni ali pa za vas takšna vsebina ni sprejemljiva vas pozivamo, da zapustite naše spletne strani.

Poslovanje spletne trgovine Diskretno.com (v nadaljevanju "trgovca") je organizirano v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), ZVPNPP ter ZEPT. Ob vsakem uspešno opravljenem naročilu se kupec seznani in strinja z našimi pogoji spletnega poslovanja.

Postopek naročanja

Za izvedbo nakupa se je potrebno najprej vpisati v našo spletno trgovino, kjer nam zaupate zgolj osnovne podatke, ki so potrebni za dostavo naročila. Če ste pri nas že kupovali in torej že opravili vpis, potem se ob naslednjem nakupu zgolj prijavite, kjer vpišete samo vaš elektronski naslov in geslo. Če ste geslo pozabili, lahko zahtevate novega, ki ga boste lahko kreirali takoj. Če ste spremenili svoj elektronski naslov vas vabimo, da nas o tem obvestite ali pa preprosto opravite ponovni vpis.

Izdelke, ki jih nameravate kupiti, najprej shranite v vašo nakupovalno košarico. Izdelke lahko dajete v vašo nakupovalno košarico brez vsakih obveznosti. Izdelke lahko tudi kadarkoli odstranite iz košarice. Ko ste zadovoljni z vsebino vaše nakupovalne košarice kliknete gumb za izvedbo nakupa. Tako boste pričeli s postopkom kupovanja, ki je v naši spletni trgovini preprost in hiter. Dovolj je, da sledite jasnim navodilom, ki vas bodo pripeljala do zaključka postopka. Nakup ste uspešno opravili takrat, ko se vam na zaslonu izpiše besedilo: "Vaše naročilo je uspešno odposlano!" Hkrati boste na svoj elektronski naslov prejeli obvestilo o opravljenem nakupu. Obvestilo ne bo vsebovalo seznama izdelkov niti zneska nakupa! Ko bo naročilo odposlano, boste ravno tako prejeli obvestilo na vaš elektronski naslov.

Če se ne želite vpisati v našo spletno trgovino, vendar bi vseeno želeli kaj kupiti, potem vam nudimo možnost Hitrega nakupa brez vpisa. Pri tem načinu nakupovanja ne boste prejeli točk zvestobe in tudi ne boste prejeli obvestil o stanju vašega naročila na vaš elektronski naslov. Plačilo Hitrega nakupa brez vpisa je mogoče samo po povzetju (ob prevzemu).

Vse izdelke, ki so predstavljeni v spletni trgovni, si je mogoče ogledati in jih tudi kupiti v našem skladišču v Celju.

Obveze trgovca

Trgovec se obvezuje, da bo z besedo in sliko predstavil najbolj bistvene značilnosti vsakega izdelka v spletni ponudbi; jasno navedel končno ceno vsakega izdelka; omogočil dostavo naročenih izdelkov v razumnem roku; predstavil kupcu vse dodatne stroške, ki bodo nastali v procesu nakupa; omogočal kupcu neposredno komunikacijo preko elektronske pošte oziroma preko telefona; predstavil kupcu možnosti za vračilo blaga oziroma postopek reklamacije poškodovanega blaga; skrbel za varnost osebnih podatkov v skladu z zakonodajo.

Obveze kupca

Naročeno blago je kupec dolžan prevzeti. Ob prevzemu je kupec dolžan preveriti količino in kvaliteto naročenega blaga. Če naročeno blago ni v skladu z njegovimi pričakovanji, ga lahko kupec na svoje stroške vrne trgovcu. Več o vračilu blaga si lahko preberete na tej strani. Kupec ob prevzemu plača blago na način, ki ga je izbral ob potrjevanju naročila. Kupec skrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Nakupovanje v imenu tretje osebe brez njene vednosti ni dovoljeno.

Načini plačila

V spletni prodajalni Diskretno.com trenutno omogočamo plačevanje pri nas naročenih izdelkov na naslednje načine: po povzetju, kar pomeni, da se stroški naročila poravnajo ob prevzemu, preko sistema PayPal (kreditne kartice), preko sistema Valu (Moneta) ter s predplačilom na naš bančni račun. Račun za naročeno blago je sestavni del pošiljke, kjer so poleg specifikacije nakupa navedeni tudi pogoji in načini morebitnega odstopa od pogodbe oziroma možnosti vračila blaga. Več o načinih plačila si lahko preberete tukaj.

Dostava naročil

Blago, ki ga boste naročili v naši spletni trgovini bo dostavljeno preko Pošte Slovenije in ga boste lahko (običajno že naslednji delovni dan) prevzeli ob dostavi na dom oziroma kasneje - na podlagi poštnega obvestila - v svoji poslovalnici Pošte. Če želite naročilo prevzeti osebno na Pošti, potem v postopku naročanja izberete POŠTNO LEŽEČO dostavo. Izdelki, ki so na zalogi, bodo odposlani takoj, sicer pa najkasneje v roku sedmih dni od dneva naročila. Večji del naročil, ki so ob delavnikih oddana do 16. ure, odpošljemo še isti dan. Več o dostavi si lahko preberete tukaj.

Točke zvestobe

Točke zvestobe smo v spletni trgovini Diskretno.com uvedli z namenom, da se našim kupcem na prijazen način zahvalimo za njihovo zaupanje in zvestobo. Točke zvestobe je v naši spletni trgovini mogoče pridobivati od 30. 03. 2006 dalje. Vsi naši obiskovalci od tega datuma dalje tudi že ob vpisu v našo spletno trgovino prejmejo pozdravne točke zvestobe v simbolični vrednosti 5,00 €.

Način delovanja našega sistema točk zvestobe je povsem preprost, saj vsi naši kupci ob vsakem nakupu samodejno prejmejo točke zvestobe v višini 10% od skupne vrednosti trenutnega nakupa (vključno z DDV), ki jih lahko uporabijo že pri naslednjem nakupu. Naš sistem točk zvestobe je na voljo vsem obiskovalcem, ki so vpisani v našo spletno trgovino. Točke zvestobe se lahko pridobijo samo pri spletnem nakupovanju v naši spletni trgovini, porabite pa jih lahko tudi v našem skladišču v Celju.

Vrednost točk zvestobe ni vračljiva in se ne more prenesti na tretjo osebo. Točk zvestobe v nobenem primeru ni mogoče zamenjati za gotovino. Točke zvestobe ne bodo obračunane za naročila, ki so bila iz kakršnih koli razlogov preklicana ali vrnjena. Kadar je vrednost točk zvestobe manjša od skupne vrednosti naročila, je potrebno izbrati še drug način plačila (po povzetju ali Valu). Točke zvestobe se pridobijo samo na osnovi vrednosti posameznih izdelkov (vključno z DDV) in ne za ostale stroške naročila (dostava, poštna provizija). Več o našem sistemu točk zvestobe si lahko preberete tukaj.

Dostava blaga na dom

Če se podjetje in potrošnik dogovorita o dostavi na dom ali na drug kraj, je podjetje dolžno, da potrošniku blago dostavi v brezhibnem stanju, v dogovorjeni količini in v dogovorjenem času v potrošnikovo stanovanje in mu hkrati izroči vso pripadajočo dokumentacijo.

Pogodbe, sklenjene na daljavo in pogodbe, sklenjene zunaj poslovnih prostorov

Pogodba, sklenjena na daljavo, po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot, v nadaljevanju: zakona), je pogodba, sklenjena med podjetjem in potrošnikom na podlagi organizirane prodaje na daljavo ali sistema opravljanja storitev brez istočasne fizične prisotnosti pogodbenih strank, ki ga vodi podjetje, ki za namen sklenitve uporablja izključno enega ali več sredstev za komuniciranje na daljavo vse do takrat in vključno s trenutkom, ko je pogodba sklenjena.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.

Pri prodajni pogodbi začne odstopni rok iz prejšnjega odstavka teči z dnem, ko:
- potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad blagom,
- potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad zadnjim kosom blaga, če je predmet pogodbe več kosov blaga, ki jih potrošnik naroči v enem naročilu,
- potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad zadnjo pošiljko ali kosom blaga, če je dostava blaga sestavljena iz več pošiljk ali kosov,
- potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad prvim kosom blaga, če je dostava blaga v določenem obdobju redna.

Pri pogodbi o opravljanju storitev začne odstopni rok iz prvega odstavka tega člena teči z dnem sklenitve pogodbe.

Z uveljavitvijo pravice do odstopa od pogodbe iz 43.č člena tega zakona prenehajo obveznosti strank glede:
- izpolnjevanja pogodbe ali
- sklenitve pogodbe, kadar je dal ponudbo za sklenitev pogodbe potrošnik.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.

Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga podjetje prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena.

Potrošnik z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe ne prevzema nobenih obveznosti razen obveznosti iz tega člena ter četrtega odstavka 43.d člena in a43.e člena tega zakona.

Obrazec za odstop od pogodbe je na voljo tukaj.

Odgovornost podjetja za stvarne napake

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali pa garancije nima. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca. Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri : (1) Odpravo napake (2) Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako (3) Zamenjavo blaga (4) Vračilo plačanega zneska

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Trgovec kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ter Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov.

Varstvo osebnih podatkov

V spletni trgovini Diskretno.com se vseskozi trudimo za kar najbolj varno nakupovanje. To pomeni, da naredimo vse potrebno, da onemogočimo komerkoli nepooblaščeno prestrezanje podatkov, ki nam jih posredujejo kupci.

Zbiramo naslednje podatke o naših registriranih obiskovalcih

 • osebni podatki: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku. Če ste registracijo opravili preko kateregakoli družbenega omrežja (Facebook, Google in drugi) lahko vaši podatki o identiteti vključujejo tudi uporabniško ime, ki ga uporabljate v tem družbenem omrežju. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moji podatki.
 • kontaktni podatki: naslov za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moji podatki.
 • finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo.
 • podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah, vrnitvah naročil. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moji podatki.
 • podatki vezani na vašo uporabo in profil: zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaključenem naročilu, komunikacija z nami preko rubrike Pišite nam, oddani komentarji in ocene naših ponudb. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moji podatki.
 • tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na uporabnikov računalnik lahko shranimo tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani), Facebook, Twitter, ... Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Podatke uporabljamo za:

 • zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig),
 • izvedbo vaših naročil
 • za dodeljevanje ugodnosti Kartice zvestobe
 • za analize poslovanja, planiranje, spremljanje statistik, obnašanja kupcev ter obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki, ki so anonimizirani

Dostop do podatkov

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:
 • dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za dostavo naročila
 • izvajalcem elektronskih plačil (Paypal, Valu (Moneta), ...)
 • z vašo privolitvijo nekatere vaše podatke preko piškotkov posredujemo za Google, Facebook in za druga družbena omrežja
Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Dolžina hrambe podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in vse dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Pravice lastnikov podatkov

Našim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:
 • na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke
 • vpogled v vse podatke, ki jih imamo zbrane o vas, je možen preko menuja Moji podatki na spletni strani http://www.diskretno.com/account.php
 • vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka. Omogočamo vam, da praktično vse vaše osebne podatke popravite in uredite sami z uporabo funkcionalnosti v menuju Moji podatki
 • v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Če ste se registrirali kot uporabnik, pa niste nikoli oddali nobenega naročila, potem vas bomo lahko na vašo zahtevo izbrisali mi. Če pa ste pri nas kupovali, vas prosimo da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo.
 • v določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljne obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno
 • na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali v elektronski obliki
Če imate vprašanje ali pripombo v zvezi z varovanjem osebnih podatkov vas vabimo, da nam pišete na naslov: trgovina@diskretno.com

Veljavnost ponudbe, cene izdelkov

Prodajni program, ki ga nudimo na naših spletnih straneh je predmet pogostih sprememb in dopolnitev ter velja za obdobje, kot je navedeno na dnu vsake naše spletne strani oziroma do preklica. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obveščanja naših strank. Pri vsakem naročilu veljajo cene, ki so v trenutku naročanja navedene poleg posameznega artikla. DDV je že vključen v vse navedene cene.

Elektronsko obveščanje

Kupec ob vpisu sam potrdi ali zavrne prejemanje mesečnih elektronskih obvestil iz naše spletne trgovine (razen obvestil o stanju njegovih naročil). To lahko kupec sam spremeni tudi naknadno oziroma to preko elektronske pošte zahteva od nas.

Za dodatna vprašanja smo vam z veseljem na voljo na 041 337-793 ali na trgovina@diskretno.comPri nas je najceneje! Več o tem...
Dečkova cesta 38, Celje
Telefon: 041 337-793 od 8. do 18. ure
E-mail: prodaja@diskretno.com
Vse cene že vsebujejo DDV.
Zadnja posodobitev: 14. 07. 2024
Nekatere slike izdelkov so lahko simbolične.
Diskretno.com je zanesljiva in varna trgovina. Mimovrste partner

Vpišite se!


Načini plačila


Mobilna oblika strani