Na vrh strani

Naše diskretne obljube

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

V spletni trgovini Diskretno.com se vseskozi trudimo za kar najbolj varno nakupovanje. To pomeni, da naredimo vse potrebno, da onemogočimo komerkoli nepooblaščeno prestrezanje podatkov, ki nam jih posredujejo kupci.

Zbiramo naslednje podatke o naših registriranih obiskovalcih

 • osebni podatki: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku. Če ste registracijo opravili preko kateregakoli družbenega omrežja (Facebook, Google in drugi) lahko vaši podatki o identiteti vključujejo tudi uporabniško ime, ki ga uporabljate v tem družbenem omrežju. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moji podatki.
 • kontaktni podatki: naslov za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moji podatki.
 • finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo.
 • podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah, vrnitvah naročil. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moji podatki.
 • podatki vezani na vašo uporabo in profil: zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaključenem naročilu, komunikacija z nami preko rubrike Pišite nam, oddani komentarji in ocene naših ponudb. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moji podatki.
 • tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na uporabnikov računalnik lahko shranimo tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani), Facebook, Twitter, ... Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Podatke uporabljamo za:

 • zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig),
 • izvedbo vaših naročil
 • za dodeljevanje ugodnosti Kartice zvestobe
 • za analize poslovanja, planiranje, spremljanje statistik, obnašanja kupcev ter obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki, ki so anonimizirani

Dostop do podatkov

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:
 • dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za dostavo naročila
 • izvajalcem elektronskih plačil (Paypal, Moneta, ...)
 • z vašo privolitvijo nekatere vaše podatke preko piškotkov posredujemo za Google, Facebook in za druga družbena omrežja
Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Dolžina hrambe podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in vse dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Pravice lastnikov podatkov

Našim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:
 • na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke
 • vpogled v vse podatke, ki jih imamo zbrane o vas, je možen preko menuja Moji podatki na spletni strani http://www.diskretno.com/account.php
 • vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka. Omogočamo vam, da praktično vse vaše osebne podatke popravite in uredite sami z uporabo funkcionalnosti v menuju Moji podatki
 • v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Če ste se registrirali kot uporabnik, pa niste nikoli oddali nobenega naročila, potem vas bomo lahko na vašo zahtevo izbrisali mi. Če pa ste pri nas kupovali, vas prosimo da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo.
 • v določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljne obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno
 • na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali v elektronski obliki


Če imate vprašanje ali pripombo v zvezi z varovanjem osebnih podatkov vas vabimo, da nam pišete na naslov: trgovina@diskretno.com


Pri nas je najceneje! Več o tem...
Dečkova cesta 38, Celje
Telefon: 041 337-793 od 8. do 18. ure
E-mail: prodaja@diskretno.com
Vse cene že vsebujejo DDV.
Zadnja posodobitev: 12. 07. 2024
Nekatere slike izdelkov so lahko simbolične.
Diskretno.com je zanesljiva in varna trgovina. Mimovrste partner

Vpišite se!


Načini plačila


Mobilna oblika strani